sliptongfilet met turron saus

 

Ingrediënten:

1 tong in filets gesneden

80 gr Druiven

150 gr Turron Xixona

150 gr Uien

2 Eieren

Witte wijn

70 gr Bloem

0,20 l Cream fraiche .

Zout, peper en peterselie

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de ui in kleine stukjes. Bak de uitjes in een pan met laag vuur. Voeg op de tongfilets wat zout en peper toe. Vervolgens rolt u de filets om wat druiven heen. In een kom moeten eieren en in andere kom voegt u de bloem toe. Meng de gerolde tongfile eerst met de eieren en daarna met de bloem. Prepareer de gerolde tongfilets apart. Neem wat witte wijn en voegt het in de pan met uien toe. Pak een pan met olie en bak de gerolde tongfilets. Als die gebakken zijn, legt u ze op een keukenpapiertje (dan trekt de olie niet de filets in). Als de pan met uien en de wijn mooi zacht is, voegt u de stukjes Turron en de cream fraiche toe. Roer tot het een mengsel wordt. Om er zeker van te zijn dat er geen harde stukjes turron in de saus zitten, gebruikt u de mixer. Leg de gebakken tongfilets op een bord, en giet vervolgens met al uw passie de Salsa de Turron op de gebakken filetjes.

 

Eet smakelijk.

 

flan de turron

Ingrediënten: 

( 6 - 8 porties )

1x Turron Xixona 250 gr

6 eieren ( M maat)

500 ml verse slagroom 

120 gr suiker

Voor de karamel:

5 eetlepels suiker

1 eetlepel water

 

Bereidingswijze:

We gaan eerst de karamel maken. Doe de suiker en een eetlepel water in de pan en laat de suiker geleidelijk smelten totdat het een bruine kleur krijgt. De karamel is klaar als de bubbels van het oppervlak verdwenen zijn en de kleur bruin wordt. Daarna gieten we de karamel in 6 of 8 metalen vormen en houden ze apart. 

Nu gaan we de flan bereiden ...

Doe de slagroom in een pan en verwarm  het circa 2 min op een laag vuur. 

Snijd de Turron in stukjes en meng deze met de suiker in een kom. Meng met de mixer het geheel totdat het een homogene crème wordt. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix de geheel. 

Giet de crème over de vorm met de  karamel. De oven moet voorverwarmd worden tot 180ºC.

Neem een rechte hoekige bakvorm en vul deze tot 3/4 met water. Plaats hierin de bakjes met flan en bak deze 30 tot 35min. au bain marie.

Als de flan helemaal afgekoeld  is, bedekken we deze met plasticfolie en plaatsen de vormen minimaal 4 uur in de koelkast.

Eet smakelijk

 

Wij hebben een aantal (voor) en nagerechten die u gemakkelijk kunt maken met Turron :

 

*Robalo con salsa de azafran y turron

    (Zeebaars met saffraan en turron)

*Pastel mousse de Turron   

    ( Turron mousse cake )

*Batido de Turron             

    ( Turron-smoothie )

*Tarta de Turron y chocolate     

    ( Turron en Chocoladecake)

*Helado de Turron            

    ( Turron ijs)

*Crema de Turron           

    ( Turron banketbakkersroom)

*Bizcocho de Turron   

    ( Turron Cake)

*Copa de helado fresas y Turron   

    ( Glas met aardbeien  en Turron ijs)

*Tarta fria de Turron Blando y nueces 

   ( Koude taart van Turron Xixona en Walnoten)

 

En nog meer....